Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Każdy użytkownik może wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej, co spowoduje, że nie będą gromadzone żadne informacje.

Koszyk

Produktów: 0 0,00 zł

Koszyk jest pusty

Ilość:

Suma: 0,00

Olej z pestek truskawki

Dostępność: 20 szt.

Cena brutto: 24,00

Charakterystyka:

Olej
z pestek truskawki tłoczony na zimno jest innowacyjnym olejem o
wielokierunkowym działaniu. Z
aliczany
jest do tzw. olejów schnących, czyli takich, w których składzie
znajdziemy więcej wielonienasyconych kwasów tłuszczowych niż
jednonienasyconego kwasu oleinowego. Takie oleje
nie
pozostawiają na skórze tłustej warstwy.

Jest
bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych,
omega-3, omega-6, omega-9. Wbudowują się one w struktury ceramidów
dzięki czemu cera pozostaje mięciutka, elastyczna. Zapobiegają utracie wody z naskórka- skóra pozostaje nawilżona,
zmarszczki spłycone
. Zapobiega zablokowaniu gruczołów
łojowych i powstaniu zaskórników.

Zawarte
w nim tokoferole gwarantują odpowiedni poziom nawilżenia,
elastyczności i jędrności skóry.

Fitosterole
stymulują produkcję kolagenu, hamują rozkład elastyny,
działają przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie.

Ekstrakt
z nasion truskawki posiada właściwości antynowotworowe,
antyoksydacyjne.

Ten
leciutki olej działa zatem wszechstronnie- jest sprzymierzeńcem
cery suchej, dojrzałej -anti-aging, a również i trądzikowej.
Świetnie sprawdza się przy olejowaniu włosów.

Kto
kocha truskawki pokocha i ten olej za to w jakim stanie pozostawia
naszą skórę, miękką aksamitną, no i ten truskawkowy zapach lata :)

To
lekki, przyjemny w stosowaniu olej, który z łatwością penetruje
naskórek, dzięki czemu dogłębnie odżywia i regeneruje
skórę, nie pozostawiając tłustej, lepkiej warstwy.

Stosowanie:

Olejek
truskawkowy nie wymaga rozcieńczania i może być stosowany
bezpośrednio na skórę(pamiętaj, że najefektywniej działa na
umyta, wilgotną skórę). Jest polecany zarówno do pielęgnacji
twarzy, ciała jak i włosów. Możesz go stosować nawet na
delikatną i wrażliwą okolicę oczu. Warto kilkoma kroplami olejku
wzbogacić krem, balsam lub maseczkę. Służy także jako dodatek do
kąpieli. Z powodzeniem zastąpi serum do włosów i paznokci.

Pojemność
30 ml

Po
otwarciu przechowuj w lodówce.

Skład/ INCI:
Fragaria
ananassa seed oil

OLEJ TRUSTAWKOWY
Towar
npo (0%)
szt.
0,08 kg
12,5 m3
Oleje
Witryna stworzona na platformie