Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Każdy użytkownik może wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej, co spowoduje, że nie będą gromadzone żadne informacje.

Koszyk

Produktów: 0 0,00 zł

Koszyk jest pusty

Ilość:

Suma: 0,00

Olej z pestek śliwki

Dostępność: 18 szt.

Cena brutto: 18,00

Charakterystyka:

Poza
oczywistymi walorami kosmetycznymi, zniewala mnie jego
marcepanowy-migdałowy zapach, który naturalnie występuje w
zimnotłoczonym, nierafinowanym 
oleju
z pestek śliwki
Ten
bogaty aromat w połączeniu z wspaniałymi właściwościami
nawilżającymi tworzy ideał, który ma cały wachlarz zastosowań. 

Podstawową
zaletą jest jego dobra przyswajalność, szybko się wchłania,
pozostawiając delikatny jedwabisty film. Olej z pestek śliwki
jest bogaty w 
nienasycone
kwasy tłuszczowe
,
które tworzą naturalny płaszcz lipidowy skóry, odpowiadający za
jej odporność, zdolności regeneracyjne, poziom nawilżenia i
sprężystości. Jeden z dwóch obecnych w oleju nienasyconych kwasów
tłuszczowych to 
kwas
oleinowy
 (Omega-9),
którego zawartość sięga nawet 80%. Odpowiada on za płynność
bariery lipidowej naskórka, dzięki której staje się
przepuszczalna dla składników aktywnych obecnych w oleju.

Drugi
nienasycony kwas tłuszczowy to 
kwas
linolowy
 (Omega-6),
który chroni skórę przed utratą wody, normalizuje jej metabolizm,
reguluje pracę gruczołów łojowych i odblokowuje pory. Oprócz
tego olej z pestek śliwki zawiera też 
witaminę
E
 (to
antyoksydant, chroniący skórę przed zniszczeniem w wyniku
oddziaływania czynników zewnętrznych), 
witaminę
beta-karoten.

Polecam
stosowanie 
oleju
z pestek śliwki 
w
pielęgnacji 
cery
suchej
cery
dojrzałej
 i
zmianami skórnymi takimi jak 
łuszczyca.
Olej nawilża i regeneruje uszkodzoną skórę, koi, łagodzi
podrażnienia i stany zapalne, zmiękcza i wygładza. Odbudowuje
płaszcz lipidowy skóry i chroni przed utratą wody. Ze względu na
zawartość witaminy E, olej zmniejsza wpływ czynników zewnętrznych
na skórę.

Posiada
również działanie przeciwzmarszczkowe. Może być wykorzystywany w
pielęgnacji 
skóry
tłustej
 i
ze skłonnością do 
trądziku,
ponieważ reguluje pracę gruczołów łojowych i zmniejsza
niedoskonałości, redukując ilość 
zaskórników i
widoczność porów.

Poza
zbawiennym wpływem na skórę, olej ten można stosować także do
pielęgnacji zniszczonych i skłonnych do rozdwajania się włosów,
a także łamliwych paznokci i spierzchniętych ust.

Sposób
użycia:


Przy
pielęgnacji 
skórysuchej i normalnej,
wcieramy w wilgotną skórę twarzy ciała. Ze względu na lekką
konsystencje i szybkość wchłaniania, olejek sprawdza się nie
tylko na noc ale i na dzień. Można go swobodnie łączyć z innymi
naturalnymi olejami.


W
pielęgnacji 
cery
tłustej
 należy
stosować go w rozcieńczeniu ok. 30% np. dodając go do kremu.


Przy
suchych i spękanych 
ustach wcieramy
olejek i po upływie kilku minut zbieramy nadmiar wacikiem. Możemy
także wykonać delikatny peeling ust, łącząc olejek z drobno
zmielonym cukrem i powstałą w ten sposób mieszanką delikatnie
masując usta.


W
przypadku pielęgnacji 
paznokci półkolistymi
ruchami wcieramy olejek w oczyszczoną z lakieru i innych preparatów,
płytkę paznokci i w okalające ją skórki. 

Do
suchych, rozdwajających się i zniszczonych
włosów wcierać
w końcówki np. jako zamiennik jedwabiu niewielka ilość wchłania się bardzo szybko i powoduje piękny naturalny połysk a
dodatkowo nie obciąża.

Pojemność
30 ml

skład(
inci)
: zimnotłoczony nierafinowany olej z pestek śliwki (Prunus
Domestica (Plum) Seed Oil)


OLEJ ŚLIWKOWY
Towar
npo (0%)
szt.
0,08 kg
12,5 m3
Oleje
Witryna stworzona na platformie