Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Każdy użytkownik może wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej, co spowoduje, że nie będą gromadzone żadne informacje.

Koszyk

Produktów: 0 0,00 zł

Koszyk jest pusty

Ilość:

Suma: 0,00

Olej z pestek malin

Dostępność: 9 szt.

Cena brutto: 18,00

Charakterystyka:

Olej malinowy w naszym sklepie jest pozyskiwany na drodze tłoczenia na zimno, dzieki czemu zachowuje on wiele cennych składników. Można go używać na skóre twarzy, dekoltu, całego ciała oraz włosów. 

Zapach może się różnić w zależności od partii i być lekko owocowy przez orzechowy do zapachu oliwy z oliwek. Kolor od zielonego do pomarańczowego.

Olejek z nasion malin posiada wiele cennych substancji przeciwutleniających, tj. witaminę A oraz witaminę E, zwaną witaminą młodości.  Zawiera głównie nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6, które odpowiadają za właściwe nawilżenie oraz hamują pojawianie się przebarwień skóry. Dodatkowo przyspieszają jej regenerację, a także łagodzą podrażnienia. Olej z nasion malin zawiera również flawonoidy oraz karotenoidy. Jest emolientem, dzięki czemu hamuje utratę wody z naskórka poprzez wzmacnianie lipidowej bariery.  Doskonale nawilża skórę. Już po kilku użyciach reguluje koloryt. Nie pozostawia tłustej warstwy. 

Polecany jest głównie osobom posiadającym skórę podrażnioną, suchą, a także ze skłonnościami do alergii. Jego lekka konsystencja sprawia, iż bardzo dobrze się wchłania, dlatego bez obaw może być używany pod makijaż. Osoby z problemami trądzikowymi również mogą go stosować, ponieważ nie zatyka porów. Dodatkowo, dzięki swym właściwościom przeciwbakteryjnym oraz przeciwzapalnym, chroni skórę przed różnymi schorzeniami dermatologicznymi.

Olej z pestek malin znajduje zastosowanie w produktach Anty-aging. Wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność skóry oraz redukując zmarszczki.

Jedna z ostatnich publikacji naukowych potwierdza, że olej ten posiada właściwości absorbowania promieniowania UV (na poziomie SPF 28 - 50). Należy jednak pamiętać, że zastosowanie czystego olejku z pestek malin nie jest równoznaczne z zastosowaniem kremu zbadanym SPF na poziomie 50.

Pojemność 30 ml

Po otwarciu przechowuj w lodówce

Skład/INCI Rubus Idaeus Seed Oil

OLEJ MALINOWY
Towar
npo (0%)
szt.
0,08 kg
12,5 m3
Oleje
Witryna stworzona na platformie