Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Każdy użytkownik może wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej, co spowoduje, że nie będą gromadzone żadne informacje.

Koszyk

Produktów: 0 0,00 zł

Koszyk jest pusty

Ilość:

Suma: 0,00

Olej z pestek czarnej porzeczki

Dostępność: 10 szt.

Cena brutto: 20,00

Charakterystyka:

Olej z pestki czarnej porzeczki dostępny na naszej stronie to uzyskiwany jest przez tłoczenie na zimno, nieoczyszczony, zachowuje więc swoje cenne właściwości oraz ciemnozielony kolor i charakterystyczny zapach  dla czarnej porzeczki. To jeden z naszych najcenniejszych polskich olejów. Bardzo wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych NNKT - do 80% !!! To najzdrowsze dla naszego organizmu tłuszcze, wśród nich kwas GLA gamma-linolenowy (którego jest tu wiecej niz w oleju z wiesiołka) i SDA.

Są to składniki odpowiedzialne za działanie gojące i łagodzące oleju. Szczególnie potrzebują go osoby z takimi  dolegliwościami jak egzema, łuszczyca, łojotok, atopowe zapalenie skóry, przewlekle sucha skóra. Właściwości tego oleju porównywane są olejem z ryb morskich. Dzięki fitosterolom, karotenoidom, flawonoidom, tokochromanolom i kwasom fenolowym posiada
on właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne,
przeciwmiażdżycowe i przeciwnowotworowe. Jest więc obrońcą naszego układu immunologicznego. Wpływa korzystnie na krążenie krwi i poprawia koloryt skóry. Zmniejsza podrażnienia i zaczerwienienia. Działa antyoksydacyjnie, wspomaga ochronę przeciwsłoneczną, uelastycznia naskórek. Sprawdzi się po opalaniu i po kuracjach złuszczających. Jest odpowiedni do pielęgnacji dzieci- można wkropić do kąpieli kilka kropli olejku zastępując  tym samym drogeryjne oliwki. 

Nadaje się do każdego rodzaju skóry.

Można bezpiecznie go stosować pod oczy. 

Można go łączyć z innym lekkim olejem lub żelem hialuronowym jako dwufazowe serum.

Osoby niemogące sobie poradzić z łupieżem lub podrażnioną skórą głowy mogą wetrzeć w skórę głowy kilka kropli olejku z czarnej porzeczki i po2 godzinach umyć głowę łagodnym szamponem bez SLS i SLES

Jako płyn micelarny świetnie komponuje się z hydrolatem np melisowym(na zwilżony hydrolatem wacik 2-3 krople olejku)

Sprawdzi się jako specyfik gojący na drobne skaleczenia lub po ukąszeniu owadów.

Wbudowuje się w cement miedzykomórkowy działa przeciwstarzeniowo i przeciwzmarszczkowo. Warto przed snem na umytą twarz nałożyć 2-3 krople 1-2 razy w tygodniu tego cennego olejku, aby poprawić koloryt i odżywienie skóry.

Pojemność 30 ml

Po otwarciu przechowuj w lodówce

Skład/INCI Ribes Nigrum Seed Oil

OLEJ PORZECZKOWY
Towar
npo (0%)
szt.
0,08 kg
12,5 m3
Oleje
Witryna stworzona na platformie